Skip to content. | Skip to navigation

You are here: Home / Winteruitjes / IJsspelen teambuilding op het ijs

IJsspelen teambuilding op het ijs

Event description

Begeef met je team en collega's op glad ijs tijdens de IJsspelen van Be Relactive Events! In teams ga je de competitie aan tijdens verschillende spelonderdelen op het ijs. Voordat we het ijs opgaan krijg je uitleg, worden de teams gemaakt en krijg je snowsteps (veiligheidsschoentjes / spikes onder je schoenen). Vervolgens mag de muts op en de jas en handschoenen aan en gaan we het ijs op. Afhankelijk van de grootte van de groep en ijshuurtijd, gaan we 3 of meer ijsspelen verzorgen! Een greep uit de mogelijkheden (verschilt per ijsbaan):

 • Human Icebowling: De ingrediënten: slee, kegels en een persoon! Schuif je collega op slee richting de kegels en ga voor een strike!
 • Ice Hockey Competitie: IJshockey op schoenen, soft pucks, en scoor bij de tegenstander! Wie is onze goal getter?
 • Human Curling: Curling met levende curling stenen... Veeg je collega op een grote rubberband zo dicht mogelijk bij het centrum van het huis. Speel tactisch, want de andere persoon op band komt eraan!
 • Rodelslalom on Ice (het oud Hollands prikslee slalom): Prik jezelf zo snel mogelijk naar de overwinning. Dit ijsspelen wordt ook geregeld ingezet als finale estafette eindspel.
 • Jeu d´Ice: Jeu d' boules maar dan met een speciale stick en pucks. Wie schuift de puck het dichts mogelijk bij de but?
 • Fun Curling: Veeg onze stenen zo dicht mogelijk bij het centrum van het huis, je weet wel van die Olympische sport.... veelal worden onze stenen gebruikt, andere keren worden de Eisstocken ingezet (van het populaire Oostenrijkse Eisstock Schiessen...)
 • Winter einstein Quiz: Grote groep, beetje meer diepgang en afwisseling? We vullen dit spel veelal alleen aan, als we creatief om moeten gaan met de groepsgrootte en ijshuurtijd, of gewoon omdat het erg leuk is!

Aan het einde van de IJsspelen gaan we het ijs af en zullen we in een prijsuitreiking kenbaar maken welk team heeft gewonnen. Wie mag zich 'Koning van de IJsspelen' noemen? Ook kun je je even opwarmen onder het genot van een warme chocomel of een lekkere glühwein.

Welke ijsbanen?

In het zuiden van Nederland komen wij primair op de (binnen) ijsbanen te Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Breda, Nijmegen en Geleen. In samenwerking met onze collega’s uit de Be Event Group komen wij echter landelijk op vrijwel alle ijshallen zoals in Dordrecht, Utrecht, Hoorn en Deventer. Diverse ijsbanen zijn een lang seizoen open (van september t/m juni), anderen weer korter van oktober t/m maart. Tijdens de Kerstperiode staan er ook veel tijdelijke ijsbanen in steden en dorpen, meestal voor een maand. Op deze ijsbanen komen wij ook geregeld, zoals in Valkenswaard, Oirschot, Parade Den Bosch, Museumplein Amsterdam, Leidschendam en Kurhausplein Den Haag. U kunt het beste ons een aantal data en 2 locatie voorkeuren opgeven en zullen wij voor u de beschikbaarheid opvragen.

Programm Example

 • Ontvangst bij de ijsbaan met optioneel koffie, thee en een warme appelflap of een lekkere lunch
 • Circa 15 minuten vooraf welkom door ons bij de ijsbaan
 • Uitleg IJsspelen, snowsteps aan (veiligheid) en teams formeren van gemiddeld 8 personen per team
 • Het ijs op: start ijsspelen, diverse competitie rondes (roulatie van spellen en teams)
 • Van ijs af (na 1 of 1,5 uur, groepen groter dan 100 personen 2 uur minimaal) en leuke prijsuitreiking en afsluiting
 • Optie: borrelen, buffet, 3-gangen diner of barbecue

Duration

IJsspelen duurt vanaf uitleg tot en met de prijsuitreiking circa 1,5 uur (langer is ook mogelijk).

Location

Hieronder worden de vaste ijsbaan locaties in het zuiden weergegeven met indicatie huurtijden. Deze tijden/blokken kunnen elk winterseizoen door de ijsbaan aangepast worden. Diverse blokken worden ook door ijsverenigingen gehuurd. In de Kerstperiode (vanaf begin december veelal al) zijn er ook vele tijdelijk ijsbanen beschikbaar voor de ijsspelen. Vraag te allen tijde een offerte en optie aan!
 • Eindhoven (IJssportcentrum Sportfondsen Eindhoven): Alle dagen in de week overdag te boeken, soms dinsdagavond. Maanden juli-augustus gesloten.
 • Breda (Optisport ijsbaan Breda): Overdag te boeken en geregeld doordeweeks in de avond vanaf 20.00 uur beschikbaar. Open vanaf herfstvakantie t/m krokusvakantie.
 • Den Bosch (Sportiom 's-Hertogenbosch): Donderdag-, zaterdag- en zondagavond vanaf 18.00 uur te boeken. Dinsdag overdag. Open vanaf herfstvakantie t/m krokusvakantie.
 • Tilburg (Ireen Wust ijsbaan Tilburg): Alleen doordeweeks overdag tot circa 15.00 uur te boeken. Maanden juni-augustus gesloten.
 • Nijmegen (Triavium ijsbaan Nijmegen): Geregeld beschikbaar overdag en avond, m.u.v. vrijdagavond. Open vanaf herfstvakantie t/m krokusvakantie.
 • Geleen (Laco ijsbaan Geleen): Geregeld beschikbaar overdag en avond, hele jaar door.
 • Overige ijsbanen in Nederland en België, dan wel de tijdelijke ijsbanen op aanvraag.

Prices starting at

Prijzen te ijsbaan Eindhoven exclusief 9% btw*
IJsspelen of Fun Curling t/m 12 personen (1 uur op het ijs*)                    € 375,00
IJsspelen of Curling vanaf 13 personen (1 uur op het ijs*)                        € 32,00 p.p.
Meerprijs extra half tot heel uur op het ijs**                                              € 250,00

Prijzen te ijsbaan Breda, Den Bosch, Nijmegen en Tilburg exclusief 9% btw*
IJsspelen of Curling t/m 16 personen (1 uur op het ijs*)                            € 500,00
IJsspelen of Curling vanaf 17 personen (1 uur op het ijs*)                         € 32,00 p.p.
Meerprijs extra half tot heel uur op het ijs**                                               € 350,00

Prijzen te ijsbaan Geleen exclusief 9% btw*
IJsspelen of Curling t/m 16 personen (1 uur op het ijs*)                            € 550,00
IJsspelen of Curling vanaf 17 personen (1 uur op het ijs*)                         € 35,00 p.p.
Meerprijs extra half tot heel uur op het ijs**                                               € 350,00

*Prijs onder voorbehoud van ijshuur mogelijkheid. Naast 1 uur of langer op het ijs, moet u er rekening mee houden dat de introductie en prijsuitreiking samen circa 20 a 30 minuten extra duren. De prijs is verder inclusief ijsbaanhuur én entreekosten tot het ijssport complex. Indien gewenst kunt u dus nog kosteloos recreatief gaan schaatsen, mits de ijsbaan open is. Diverse soorten schaatsen zijn op de locatie te huur vanaf €5,00 per paar. Overige ijsbanen in NL en BE zoals Utrecht, Dordrecht, Twente, Lommel, Turnhout op aanvraag.
**Wij adviseren maximaal 1,5 uur op het ijs te staan met grotere groepen. Vanaf 65 personen en meer krijgt u ½ uur extra op het ijs zonder meerprijs erbij, wij gaan dan ook de ijsspelen verzorgen (i.p.v. allen Fun Curling). Zodra we 2 uur op het ijs staan, wordt dit meestal in combinatie met een wissel programma verzorgd.

MEERPRIJS; IJssculpturen naast de ijsbaan in een keuze of wisselprogramma exclusief btw:
IJssculpturen circa 1 tot 1,5 uur naast de ijsbaan t/m 16 personen            € 500,00
IJssculpturen circa 1 tot 1,5 uur naast de ijsbaan vanaf 17 personen          € 32,00 p.p.
Deze prijs is inclusief het verzorgen van de werktafels, opbouw en afbouw.

MEERPRIJS; Apres ski quiz in de ijsbaan bar i.c.m. een ijs activiteit exclusief eten/drinken en btw:
Quiz circa 1 tot 1,5 uur t/m 16 personen                                                € 320,00
Quiz circa 1 tot 1,5 uur vanaf 17-50 personen                                       € 20,00 p.p.
Quiz circa 1 tot 1,5 uur vanaf 50 personen                                             € 18,00 p.p.

De quiz is mogelijk o.v.v. beschikbaarheid van een ruimte op de ijsbaan.
Eventuele ruimtekosten voor rekening opdrachtgever..

Eten & Drinken (exclusief 9% btw)
Wij werken samen met diverse partner horecalocaties in de verschillende regio’s en/of zetten onze cateraar in. Daarnaast hebben wij ook contact met een aantal leuke restaurant locaties vlakbij de ijsbaan. Alle locaties kennen hun eigen keuken en of hebben een eigen manier van koken of cateren. Op verzoek verzorgen wij de catering op de ijsbaan, vanaf 20 a 25 personen. Ontvangst is vanaf €5 p.p. te boeken (koffie/thee met appelflap bijv.). Lunches zijn vanaf €14,50 te boeken en buffetten of winter barbecues zijn vanaf €25 p.p. verkrijgbaar. U bent bij ons ook aan het goede adres voor vergaderarrangementen. Vraag naar de mogelijkheden.

Costs extensions

Ten behoeve van catering vooraf en achteraf zie hiernaast prijsindicaties. Vraag naar ons foodbook!

Meerprijzen vanaf 15 personen exclusief btw:

 • IJssculpturen: Laat je creativiteit de vrije loop en sculptuur je eigen beeld van ijs! Een leuke workshop waar niks aan ontbreekt! Klik hier voor meer informatie.
 • Pubquiz: Maak de winterse dag compleet met een gezellige quiz! Ga de strijd aan met je collega’s, wie is het slimst? Klik hier voor meer informatie.
 • Vergaderfaciliteiten: Wil je voorafgaand aan of na de ontspannende activiteit vergaderen? Dat kan! Vraag naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.
 • Teambuilding games: Tijdens de citygame verzorgt onze instructeur diverse verrassende teambuilding opdrachten per team. Wie neemt de leiding en werkt goed en efficiënt samen. Een leuke aanvulling op de citygame voor € 5 p.p. extra.
 • Brain games: Tijdens de citygame gaat onze instructeur elk team de mentaliteit en cohesie testen. Wie denkt snel, luistert goed en kent een olifantengeheugen. Een leuke mentale aanvulling op de citygame voor € 5 p.p. extra.
 • Bier proeverij: Leuk voor na de citygame. Geniet van 4 bijzondere biertjes in een proeverij. Voor de dorstige mensen onder ons voor € 15,00 p.p. extra.
 • Wijn proeverij: Leuk voor na de citygame. Geniet van 4 bijzondere wijnen in een proeverij. Voor de culinaire mensen onder ons voor € 22,50 p.p. extra.

Availability

Deze activiteit is op basis van beschikbaarheid het hele jaar door te boeken. Sommige ijsbanen sluiten halverwege / eind maart, andere zijn nog tot juni open. Vanaf half september is er op enkele ijsbanen weer ijs te huren. Verder zijn er in de december maand tot begin januari in diverse dorpjes tijdelijk ijsbanen aangelegd. Wij komen of gaan graag daar naar toe met onze begeleiding en materialen!

Offer request

(Verplicht)
 
 
 
 
(Verplicht)
 
 
(Verplicht)
 
 
(Verplicht)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Filed under: